Zeevaart Combi

*Maritiem Service Center A.Brand BV*****De marifoon specialist******In de vakbladen wordt onze lange naam meestal afgekort naar MSC A.Brand BV of de Marifoon specialist.

Home Dealer info Route beschrijvingen Zoekpagina MSC beroepsvaart

 

Atis inbouw/Omprog Reparatie Kanaal bezetting Zeevaart Combi Antennes Nieuw en gebruikt Nieuwe marifoon DSC /GMDSS

 

Informatie over ZEEVAART  COMBI MARIFOON 

Als u vroeger naar zee ging met uw schip dan stapte u naar de havenmeester voor een verklaring van zeewaardigheid en zo kon u eenvoudig een zogenaamde KNWV ontheffing aanvragen.

Met die KNWV ontheffing  mocht u  een marifoon bezitten die op alle kanalen  25 Watt zendvermogen ter beschikking had en met als extra kanaal 37 voor Engeland en dual watch; een faciliteit om naast het werkkanaal ten alle tijden het noodkanaal 16 uit te kunnen luisteren.

Dual watch is op de binnenwateren al vele jaren verboden vanwege de grote hoeveelheid miscommunicatie die ontstond omdat men niet wist op welk kanaal de aanroep binnen kwam, en daardoor met name in de binnenvaart gevaarlijke situaties ontstonden.

Sinds 1997 zijn alle KNWV ontheffingen ingetrokken en moet de schipper van af die tijd over een Marcom B of Marcom A  certificaat beschikken om een zeevaart marifoon te mogen gebruiken.

Dat is nog niet alles want tevens werd naast de zeevaart marifoon ten alle tijden een binnenvaart marifoon verplicht gesteld, dus 2 marifoons.

Voor de pleziervaart is toen de zogenaamde Combi marifoon toegestaan.

Dit is een marifoon die dus eigenlijk 2 marifoons in 1 behuizing bevat.met de volgende specificatie:

Binnenvaart stand = Basel : De marifoon reduceert op een aantal kanalen automatisch naar 1 watt, verzend ATIS op alle kanalen, heeft geen dual watch, heeft geen kanaal 37 heeft geen DSC mogelijkheid.

Zeevaart stand: Alle kanalen op kan 75 ,76 en 31 na zenden op 25 Watt zendvermogen, ATIS is uitgeschakeld, Dual watch indien aanwezig is ingeschakeld, kanaal 37 voor Engeland is geactiveerd en DSC is indien aanwezig te activeren.

Dat is dus heel wat meer  dan de 1 watt vermogens knop die op elke marifoon aanwezig is en die vaak door schippers verward wordt met de Combi knop.

Veel buitenlandse marifoons en lowcost toestellen zijn alleen uitgerust voor zeevaart en hebben geen automatische zend vermogen reductie en mogen daarom dus officieel niet gebruikt worden op de Europese binnenwateren.

{Automatische vermogen reductie:  Bepaalde kanalen schakelen automatisch naar 1 watt zendvermogen}

Koop daarom geen marifoon in het buitenland want 9 van de 10 keer mist hier een groot stuk elektronica voor automatische vermogen reductie atis etc.

Ombouw naar combi marifoon                            

Wij hebben voor een groot aantal marifoons inmiddels een speciale COMBI print ontwikkeld die het mogelijk maakt om de meeste type marifoons om te kunnen bouwen naar een Combi marifoon. 

Het is voor beroeps zeevaart niet toegestaan om gebruik te maken van een combi marifoon, zij dienen dus altijd 2 aparte marifoons te gebruiken.

De combi regeling komt met name in BelgiŽ en Duitsland erg hard aan omdat het gros van de marifoons daar een zeevaart machtiging bezit en nu dus en Atis en Combi moeten inbouwen.

Veelal wordt er dan gekozen voor het Basel kanalen pakket omdat dat veel goedkoper is.

Combi ombouw kost in de meeste gevallen ongeveer 115 euro excl. BTW, indien er ook nog ATIS ingebouwd moet worden komt daar nog 134 euro Excl BTW bij.

Voor de Shipmate RS8100/8300 en voor de Sailor RT2048 hebben we hele elegante oplossingen bedacht waarbij geen extra schakelaars of knoppen worden bijgebouwd.

Alle handelingen gebeuren met de reeds aanwezige schakelaars en display. zodat ook de waterdichtheid gewaarborgd blijft.

Inmiddels varen er al vele honderden marifoons met ons Combi systeem systeem rond, en zover wij weten naar volle tevredenheid.

 

horizontal rule

Contactgegevens   

Momenteel is geen enkele vorm van wachten of 1 uur service mogelijk

Doorlooptijd 4 a 5 dagen.

Maritiem Service Center A.Brand BV is geopend van:

Maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Om te voorkomen dat u voor een gesloten deur staat raden wij u aan  te bellen voor u naar ons toekomt.

Ons bedrijf is gevestigd op de Zeilklipper Willy (ontwikkeling en administratie)  en de groene Tjalk Eendracht werkplaats

De  schepen liggen  in de Parkhaven in het buitengebied Middelharnis halverwege het kanaal. 

Oosthavendijk 15  3241 LK  Middelharnis.   Belangrijk lees ROUTE BESCHRIJVING

Het beste kunt u apparatuur  naar ons opsturen.

Wij sturen of mailen de rekening naar u toe en na betaling sturen wij uw apparatuur zo snel mogelijk weer retour.

Vergeet niet uw Email adres te vermelden.

Verzendkosten voor de meeste pakketen tot 10 kg is 10,50 euro.

Telefoon:  0651-785819   Ma tm Vrijdag 9.00 tot 1700 uur

Postadres:  MSC A.Brand bv   Oosthavendijk 15  3241 LK  Middelharnis

 everingsvoorwaarden :>>>

E-mail:        info@atis-brand.com                   {GA NAAR START }        

Aan onze internet pagina's kunnen geen rechten ontleend worden.