Nieuwe marifoon

*Maritiem Service Center A.Brand BV*****De marifoon specialist******In de vakbladen wordt onze lange naam meestal afgekort naar MSC A.Brand BV of de Marifoon specialist.

Home Dealer info Route beschrijvingen Zoekpagina MSC beroepsvaart

 

Atis inbouw/Omprog Reparatie Kanaal bezetting Zeevaart Combi Antennes Nieuw en gebruikt Nieuwe marifoon DSC /GMDSS

 

Een nieuwe marifoon kopen

Maritiem Service center levert uiteraard ook nieuwe marifoons maar het is niet onze kernactiviteit.

Wij verkopen nieuwe marifoons vanuit onze werkplaats  maar voor ons blijft toch de speerpunt Service verlening en een goed advies.

Daarom doen wij niet mee aan de keiharde prijzenoorlog die er helaas heerst.

Ook hebben wij regelmatig degelijke occasion marifoons op de plank staan die wij met garantie verkopen. 

Zie onze occasion pagina 

Wij leveren elke marifoon, nieuw of gebruikt, altijd af met het nieuwste Basel kanalen pakket. Tevens programmeren en controleren wij uw  ATIS nummer en krijgt u volledige garantie.

Marifoons lijken de laatste jaren fors goedkoper geworden maar dat heeft helaas wel zijn weerslag  in de kwaliteit.

Marifoons worden tegenwoordig a la mobiele telefoon geproduceerd wat inhoud; een niet te lange levensduur, goedkope productie heel vocht gevoelig en bijna niet meer te repareren omdat de elektronica vaak niet eens meer toegankelijk  is om storingen te lokaliseren.

Goede beveiligingen ,degelijke knoppen, een flinke speaker en een stevige geluidsversterker ; wij komen het weinig meer tegen in de huidige marifoons. Tevens moeten de toestellen super waterdicht zijn want bij de geringste druppel vocht in de marifoon is het meestal einde oefening doordat er pinafstanden van chips worden gebruikt van vijfhonderste millimeter. 1 druppel water sluit dan probleemloos 20 pinnen kort met dramatische gevolgen.

Alleen Sailor maakt hier nog een beetje uitzondering op de regel maar dat is dan ook goed te merken aan de prijs.

Deze toestellen zijn wel gemaakt om 15 tot 20 jaar heel prettig te functioneren en blijven  uitstekend te repareren, dus best het overwegen waard.

De nieuwste mode in goedkope marifoons is dat u nu zelf uw atiscode kunt programmeren via het toetsenbord

Helaas kan dit in bijna alle gevallen maar 1 keer gebeuren ,daarna sluit het toestel zich af en kan dan alleen nog met speciale software die bij 95% van de gevallen niet voorhanden is  nog omgeprogrammeerd worden.

1 keer fout programmeren of verkoop van deze toestellen betekent dus meestal weer een nieuwe marifoon kopen. Goedkoop blijft duurkoop.

Inmiddels wordt de markt overspoelt met goedkope marifoons uit alle hoeken van de wereld die vaak via internet naar Nederland worden gehaald. Deze toestellen zijn bijna altijd alleen voor de zeevaart en met DSC faciliteit.

U mag een DSC marifoon alleen in uw bezit hebben als u beschikt over het uitgebreide Marcom B Certificaat.

Als u alleen het basis certificaat heeft mag u alleen met binnenvaart marifoon zonder DSC faciliteit en met de Basel kanaal bezetting rondvaren. Let hier vooral op bij aankoop van uw marifoon.

Doordat de typegoedkeuring voor de pleziervaart is vervallen kunnen deze toestellen  gedumpt worden en worden helaas niet meer uitgefilterd door het Nederlands Meetinstituut. 

Er zijn marifoons met bediening op de kast en met bediening op de hoorn wat heel prettig werkt als u in de kuip zit en dus niet bij de knoppen kunt. Nadeel van bediening op de hoorn is wel dat er veel elektronica en een glazen display in de hoorn zit, wat bij vallen nogal eens wil sneuvelen.

Ook de waterdichtheid die stellig beweerd wordt door de fabrikant moet u met een korreltje zout nemen. Toestellen zijn spatwaterdicht en worden als u ze lang in de regen hangt, of er komt veel water over, echt nat van binnen.

Portofoons.

Sinds Juli 2005 mogen nu ook portofoons aan boord van jachten gebruikt worden.

De portofoon moet echter wel van atis voorzien zijn. Houd u er wel rekening mee dat een portofoon maar een heel beperkt bereik heeft en beslist geen vervanger is van een vaste marifoon.

Een brug en een sluis lukt meestal nog wel maar veel verder kunt u meestal niet zenden met een portofoon. Tevens is een portofoon nagenoeg niet repareerbaar en gaan accu's niet langer dan 2 a 3 jaar mee en zijn over het algemeen bij continu gebruik heel snel leeg.

Portofoons zijn een hulpmiddel bij laden en lossen of als laatste redmiddel in een reddingsvlot maar vervangt zeker geen vast opgestelde marifoon.

Het zendvermogen van een portofoon is meestal niet hoger dan 1 tot 5 watt terwijl elke vaste marifoon  25 watt zendvermogen heeft en over een veel betere antenne, ontvanger en luidspreker beschikt. 

    

 

horizontal rule

Contactgegevens   

Momenteel is geen enkele vorm van wachten of 1 uur service mogelijk

Doorlooptijd 4 a 5 dagen.

Maritiem Service Center A.Brand BV is geopend van:

Maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Om te voorkomen dat u voor een gesloten deur staat raden wij u aan  te bellen voor u naar ons toekomt.

Ons bedrijf is gevestigd op de Zeilklipper Willy (ontwikkeling en administratie)  en de groene Tjalk Eendracht werkplaats

De  schepen liggen  in de Parkhaven in het buitengebied Middelharnis halverwege het kanaal. 

Oosthavendijk 15  3241 LK  Middelharnis.   Belangrijk lees ROUTE BESCHRIJVING

Het beste kunt u apparatuur  naar ons opsturen.

Wij sturen of mailen de rekening naar u toe en na betaling sturen wij uw apparatuur zo snel mogelijk weer retour.

Vergeet niet uw Email adres te vermelden.

Verzendkosten voor de meeste pakketen tot 10 kg is 10,50 euro.

Telefoon:  0651-785819   Ma tm Vrijdag 9.00 tot 1700 uur

Postadres:  MSC A.Brand bv   Oosthavendijk 15  3241 LK  Middelharnis

 everingsvoorwaarden :>>>

E-mail:        info@atis-brand.com                   {GA NAAR START }        

Aan onze internet pagina's kunnen geen rechten ontleend worden.